※ To get a detailed description of the course, please click on the course title.
(The courses marked with ▣ are offered every other year.)
Academic Year |
Semester | Type | Course Code |
Course Title |
Advanced Level |
Credits | Grading System |
Hours of Instruction |
Practicum |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2024 | 1/1 | 전공선택 | 11325 | 관광학원론 [INTRODUCTION TO TRAVEL & TOURISM] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |
전공필수 | 31961 | 대학생활과진로설계 [DESIGNING UNIVERSITY LIFE AND CAREER] | 1 | P/F | 1 | 0 | |||
1/2 | 전공선택 | 15258 | 여가학개론 [PRINCIPLE OF LEISURE] | 3 | 등급 | 3 | 0 | ||
전공선택 | 19110 | 호텔경영학원론 [INTRODUCTION TO HOTEL MANAGEMENT] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
1/1-2 | 전공선택 | 27724 | 회계원리 [PRINCIPLES OF ACCOUNTING] | 3 | 등급 | 3 | 0 | ||
전공선택 | 32816 | 세금입문 [INTRODUCTION TO TAX] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공선택 | 39734 | 4차산업혁명과디지털경영 [THE FOURTH INDUSTRIAL REVOLUTION AND DIGITAL MANAGEMENT] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공필수 | 44496 | 경영과경제 [BUSINESS AND ECONOMICS] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공선택 | 44621 | 빅데이터분석기초 [INTRODUCTION TO BIG DATA ANALYSIS] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
2/1 | 전공선택 | 11316 | 관광자원론 [TOURISM RESOURCES] | 3 | 등급 | 3 | 0 | ||
전공선택 | 15628 | 외식산업론 [FOOD SERVICE MANAGEMENT] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공선택 | 18769 | 항공업무론 [THEORY OF AIR LINE BUSINESS] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공선택 | 21025 | 마케팅원론 [PRINCIPLES OF MARKETING] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공선택 | 27892 | 호텔관광서비스론 [HOTEL AND TOURISM SERVICE MANAGEMENT] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공선택 | 34390 | 관광영어 [TOURISM ENGLISH] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공선택 | 39686 | 현대소비트렌드와레스토랑경영의이해 [UNDERSTANDING CURRENT CONSUMER TREND AND RESTAURANT MANAGEMENT] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
2/2 | 전공선택 | 15270 | 여행사경영론 [MANAGEMENT OF TRAVEL AGENCY] | 3 | 등급 | 3 | 0 | ||
전공선택 | 28771 | 특화관광론 [SPECIAL INTEREST TOURISM] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공선택 | 33869 | 호텔실무의이해 [PRACTICE ON HOTEL OPERATION] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
2/1-2 | 전공선택 | 38973 | 21ST CENTURY SKILLS(영어강의) [21ST CENTURY SKILLS] | 3 | 등급 | 3 | 0 | ||
3/1 | 전공선택 | 11288 | 관광마케팅 [TOURISM MARKETING] | 3 | 등급 | 3 | 0 | ||
전공선택 | 19115 | 호텔회계 [HOSPITALITY ACCOUNTING] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공선택 | 20769 | 관광경제학 [TOURISM ECONOMICS] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공선택 | 21290 | 서비스경영론 [SERVICE MANAGEMENT] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공선택 | 24611 | 관광이벤트론 [TOURISM EVENT PLANNING] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공선택 | 28076 | 관광인적자원관리 [PRINCIPLE IN HUMAN RESOURCES MANAGEMENT IN TOURISM INDUSTRY] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공선택 | 30234 | 스포츠관광마케팅 [SPORTS TOURISM MARKETING] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공선택 | 36820 | 글로벌비지니스커뮤니케이션 [GLOBAL BUSINESS COMMUNICATION] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공선택 | 36822 | 국제컨벤션기획실무 [GLOBAL CONVENTION PLANNING PRACTICE] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공선택 | 39688 | 스마트관광 [SMART TOURISM ] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공선택 | 39690 | HOSPITALITY MANAGEMENT IN SOUTHEAST ASIA(영어강의) [HOSPITALITY MANAGEMENT IN SOUTHEAST ASIA ] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공선택 | 39706 | 비즈니스협상전략 [BUSINESS NEGOTIATION] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
3/2 | 전공선택 | 11273 | 관광개발론 [TOURISM DEVELOPMENT] | 3 | 등급 | 3 | 0 | ||
전공선택 | 14832 | 식음료관리론 [FOOD & BEVERAGE MANAGEMENT] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공선택 | 18177 | 프랜차이즈경영 [FRANCHISE MANAGEMENT] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공선택 | 24610 | 관광법규와정책 [TOURISM LAWS AND POLICY] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공선택 | 28486 | 외식업실무 [PRACTICAL APPROACH IN FOOD SERVICE ] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공선택 | 38966 | 글로벌뉴관광 [GLOBAL NEW TOURISM ] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
전공선택 | 39840 | 서비스커뮤니케이션실무 [SERVICE COMMUNICATION PRACTICE ] | 3 | 등급 | 3 | 0 | |||
4/1 | 전공선택 | 20770 | 관광벤처특강 [TOURISM VENTURE] | ◈ | 3 | 등급 | 3 | 0 | |
전공선택 | 20779 | 관광학연구방법특강 [RESEARCH METHODS IN TOURISM] | ◈ | 3 | 등급 | 3 | 0 | ||
전공선택 | 20780 | 관광홍보론 [TOURISM PROMOTION] | ◈ | 3 | 등급 | 3 | 0 | ||
전공선택 | 24511 | 객실관리론 [ROOM DIVISION MANAGEMENT] | ◈ | 3 | 등급 | 3 | 0 | ||
전공선택 | 36821 | 글로벌관광기업창업 [STARTUP IN GLOBAL TOURISM BUSINESS] | ◈ | 3 | 등급 | 3 | 0 | ||
4/2 | 전공선택 | 11328 | 관광행동론 [PSYCHOLOGY OF TOURIST BEHAVIOR] | ◈ | 3 | 등급 | 3 | 0 | |
전공선택 | 18814 | 해외문화관광 [MULTICULTURAL TOURISM] | ◈ | 3 | 등급 | 3 | 0 | ||
전공선택 | 24612 | 관광정보테크놀로지 [THEORY OD INTERNET TOURISM INFORMATION] | ◈ | 3 | 등급 | 3 | 0 | ||
전공선택 | 28484 | 와인관리론 [WINE MANAGEMENT] | ◈ | 3 | 등급 | 3 | 0 | ||
전공선택 | 30990 | 컨벤션마케팅론 [CONVENTION MARKETING] | ◈ | 3 | 등급 | 3 | 0 | ||
전공선택 | 38972 | 중동.동아시아문화와관광 [MIDDLE EAST.EAST ASIA CULTURE & TOURISM ] | ◈ | 3 | 등급 | 3 | 0 | ||
전공선택 | 41644 | 관광경영학캡스톤디자인 [CAPSTONE DESIGN FOR TOURISM MANAGEMENT] | ◈ | 3 | P/F | 3 | 0 | ||
4/1-2 | 전공선택 | 12022 | 기업영어(1) [BUSINESS ENGLISH(I)] | ◈ | 3 | 등급 | 3 | 0 | |
전공필수 | 22815 | 졸업논문(관광경영) [GRADUATION THESIS] | ◈ | 0 | P/F | 0 | 0 | ||
전공선택 | 32276 | INTERNATIONAL TOURISM & CULTURE(영어강의) [INTERNATIONAL TOURISM AND CULTURE] | ◈ | 3 | 등급 | 3 | 0 | ||
ALL | 전공선택 | 24609 | 관광경영학프로젝트 [PROJECT] | 2 | P/F | 0 | 64 | ||
전공선택 | 33997 | 관광경영학창업현장실습(1) [STARTUP FIELD TRAINING(1)] | 3 | P/F | 0 | 160 | |||
전공선택 | 34084 | 관광경영학창업현장실습(2) [STARTUP FIELD TRAINING(2)] | 3 | P/F | 0 | 160 | |||
전공선택 | 34175 | 관광경영학학기창업현장실습 [LONGTERM STARTUP FIELD TRAINING] | 15 | P/F | 0 | 480 | |||
전공선택 | 34243 | 취창업과자기계발 [STEP BY STEP CAREER DEVELOPMENT] | 1 | P/F | 0 | 0 | |||
전공선택 | 35865 | 관광경영학현장실습(1) [FIELD PLACEMENT(1)] | 3 | P/F | 0 | 160 | |||
전공선택 | 35943 | 관광경영학현장실습(2) [FIELD PLACEMENT(2)] | 3 | P/F | 0 | 160 | |||
전공선택 | 36021 | 관광경영학현장실습(3) [FIELD PLACEMENT(3)] | 3 | P/F | 0 | 160 | |||
전공선택 | 36100 | 관광경영학학기현장실습 [FULL-SEMESTER FIELD PLACEMENT] | 15 | P/F | 0 | 480 | |||
전공선택 | 39253 | 관광경영학현장실습(4) [FIELD PLACEMENT(4)] | 5 | P/F | 0 | 320 | |||
전공선택 | 39722 | 기업가정신과창업세미나 [ENTREPRENEURSHIP AND STARTUP SEMINAR] | 1 | P/F | 0 | 2 |